Jatkamme lukuvuoden 2023-2024 teemaa: LUOVASSA TILASSA

 

KEVÄTLUKUKAUSI 2024

 

18 OPETUSKERTAA

maanantain ryhmät: 8.1.-20.5.2024
tiistain ryhmät: 9.1.-21.5.2024
keskiviikon ryhmät: 10.1.-22.5.2024
torstain ryhmät: 11.1-23.5.2024
perjantain ryhmät: 12.1-24.5.2024
lauantain ryhmät: 13.1.-18.5.2024

Lomat

Hiihtoloma / vko 8 / 18.-25.2.2024
Pääsiäinen 29.3.2024 ja 31.3.-1.4.2024
Vappu 30.4.-1.5.2024
Helatorstai 9.5.2024

KEVÄÄLLÄ 2024 TAPAHTUU:

Kuvataidekoulussa järjestetään taidekursseja kaikenikäisille!
Kumpulaan avataan uusia taiteen perusopetuksen ryhmiä ja 4-5 -vuotiaille TaideSkidit -ryhmä.
Lasten ja aikuisten kesäkursseista ilmoitamme kevään kuluessa kotisivuillamme kuvataide.fi
Katso ajankohtainen tarjonta ja ilmoittaudu: EEPOS.
Uudet kotisivut julkaistaan tammikuussa 2024
Keväällä 2024 toteutamme oppitunneilla perusopintojen opiskelijoille oppilaskyselyn. Tavoitteena on saada tietoa koulun oppilaiden kokemuksista ja toiveista koskien opetuksen sisältöä ja laatua.
Kevätnäyttelyistä tiedotamme myöhemmin lisää.

AJANKOHTAISTA

 

Lämpimät vaatteet

On tärkeää pukeutua kuvataidetunnille lämpimästi, varsinkin jos kuvistunnit ovat Strömsin vanhassa taidekartanossa. Sisällä on hyvä olla myös sisäkengät. Kuvataidetunneilla käytämme materiaaleja, jotka helposti tahraavat vaatteet eli suojatakki esimerkiksi vanhasta paitapuserosta tms. on myös tarpeellinen. Koulu ei vastaa likaantuneista vaatteista.

Nimikoi oppilaan vaatteet ja kengät selvästi

Kuvataidekoulu ei vastaa kadonneista tai vaihtuneista vaatteista. Oppilas vastaa itse kuvataidekouluun tuomistaan henkilökohtaisista tavaroistaan ja vaatteistaan. Nimikoi vaatteet ja varsinkin KUOMA-saappaat selvästi (lisäksi mukaan puhelinnumero) niin että lapsi erottaa ne omakseen. Kengät voi riisua eteiseen ja laittaa ne vaikkapa kangaskassiin tms. ettei kengät tahattomasti vaihda omistajaa. Hatut ja lapaset laitetaan naulakossa takin hihaan. Oppilaan oma älylaite on myös oppilaan vastuulla ja koulu ei korvaa laitteelle sattuneita vaurioita.

Opetustilat ja -laitteet

Jos oppilas tahallaan tai huolimattomuuttaan rikkoo tai hukkaa koulun yhteisiä laitteita, välineitä tai vahingoittaa koulun tiloja ja muuta koulun omaisuutta, oppilas on korvausvelvollinen. Opettaja neuvoo ja opastaa välinehuollossa ja mm. opetustilojen järjestelyssä ja omien jälkien korjaamisessa oppituntien jälkeen.

Kuvataidekoulussa tehdyt oppilastyöt

Kuvataidekoulussa pidetään oppilastyönäyttelyitä ja koulu käyttää oppilaiden töitä mm. markkinoinnissaan, julkaisuissaan ja kotisivuillaan. Oppilastöiden käytöstä sovitaan huoltajien ja oppilaan kanssa Eepoksessa Kuvalupa-osiossa. Oppilastyöt saa kotiin pääsääntöisesti lukukauden tai -lukuvuoden lopussa.

Älylaitteen käyttö

Kuvataidekoulun tiloissa ei saa kuvata, äänittää tai valokuvata ilman lupaa. Tämä tarkoittaa, että kuvaajan on kysyttävä lupa kavereilta, jos kuvaa heitä tai opettajalta, jos aiheena on koulun opetukseen liittyvä tai koulun tiloissa tapahtuva tallenteen ottaminen. Oman älylaitteen käyttö tunneilla on myös luvanvaraista. Opettajalta tulee kysyä lupa, jos haluaa käyttää omaa laitettaan oppitunnilla.

Strömsin taidekartanon autoilijoille

Strömsin piha Roihuvuoressa on huonosti valaistu. Olemme ilmaisseet Helsingin kaupungille huolemme lasten turvallisuudesta pihatiellä. Pihatien käyttäjien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Oppilaita voi tulla hakemaan myös Untuvaisentien kääntöpaikalta tai musiikkiopiston pihalta. Viime talven auraus oli pihatiellä myös heikkoa – useita autoja juuttui pihalle lumisohjoon. Kannattaa siis sopia hakupaikaksi paremmin aurattu ja valaistu paikka kuin Strömsin kartanon etupiha.

VAPAAOPPILASHAKU TAMMIKUUSSA

Vapaa- ja puolivapaaoppilaspaikkoja voi hakea 1.1.-22.1.2024. Paikkaa voi hakea tällä lomakkeella. Palauta hakemus liitteineen joko sähköpostitse (toimisto(at)kuvataide.fi) tai postitse: Helsingin kuvataidekoulu, Strömsin taidekartano, Untuvaisentie 10, 00820. Hakemuksen voi myös tuoda postiluukkuumme samaan osoitteeseen.

JATKOILMOITTAUTUMINEN

Jatkoilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025 avautuu 13.3.2024 ja sulkeutuu 10.4.2024.

HELSINGIN KUVATAIDEKOULUA YLLÄPITÄÄ KANNATUSYHDISTYS

Tule Helsingin kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen jäseneksi!

TAITEELLISTA UUTTA VUOTTA JA KEVÄTLUKUKAUTTA 2024!

OPPILASASIAT: toimisto (at) kuvataide.fi
ILMOITTAUTUMINEN: kuvataide.eepos.fi
PALAUTE: hallinto (at) kuvataide.fi