Tervetuloa kuvataiteen ja mediataiteen pariin kevätlukukaudella 2023!

Jatkamme lukuvuoden 2022-2023 teemaa JUURET/VERKOSTOT.

KEVÄTLUKUKAUSI 2023 YHTEENSÄ 18 OPETUSKERTAA

Ma  9.1.-29.5.2023

Ti  10.1.-16.5.2023

Ke 11.1.-17.5.2023

To 12.1.-25.5.2023

Pe 13.1.-26.5.2023

La 14.1.-20./27.5.2023 (pääsiäislauantain 8.4. vapaa sovitaan ryhmissä)

LUKUKAUDEN LOMAT

Hiihtoloma vko 8 / 19.-26.2.2023

Pääsiäisloma 7.4., 8.4.(sovitaan ryhmissä onko lauantai 8.4. lomapäivä)

ja 9.4.-10.4.2023

Vappu 1.5.2023

Helatorstai 18.5.2023

AJANKOHTAISTA

LÄMPIMÄT VAATTEET

Mahdollisten sähkökatkojen ja matalan huonelämpötilan takia on ehdottoman tärkeää pukeutua kuvataidetunnille lämpimästi. Sisällä on hyvä olla myös lämpimät sisäkengät. Kuvataidetunneilla käytämme materiaaleja, jotka helposti tahraavat vaatteet eli suojatakki esimerkiksi vanhasta paitapuserosta tms. on myös tarpeellinen. Koulu ei vastaa likaantuneista vaatteista.

SÄHKÖKATKOT

Helsingin kaupungin tiloissa ei saa olla harrastustoimintaa sähkökatkojen aikana ja ohjeena on tyhjentää tilat välittömästi sähkökatkon alkaessa. Joudumme varautumaan seuraavissa opetuspisteissä opetuksen siirtämiseen ja/tai keskeyttämiseen, jos sähkökatkoja tulee:

Vuotalo, Mosaiikkitori 2,
Puistopolun yläkoulu, Pohjavedenkatu 3,
Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 6,
Stoa, Turunlinnantie 1,
Kivikon nuorisotalo, Kivikonkaari 21,
Lauttasaaren nuoristalo, Pajalahdentie 10 B,
Pikku Huopalahden nuorisotalo, Hilda Flodinin kuja 6,

Kalasataman peruskoulu, Polariksenkatu 1.

Muissa opetuspisteissä voimme jatkaa opetusta sähkökatkon sattuessa oppituntien loppuun asti. Jos sähkökatkoista ilmoitetaan etukäteen opettaja viestittää ryhmilleen kuvataidetuntien järjestelyistä.

Muut opetuspisteet:

Ströms, Untuvaisentie 10, Taidekartano ja pääkoulu
Käpylän kuvis, Käpylänkuja 3
Käpylän mediapaja, Koskelantie 46

Asukastalo Kaari, Tilanhoitajankaari 9, Viikki 
Gabro-talo, Leikosaarentie 20

Sähkökatkon aiheuttamat tuntien siirrot voidaan toteuttaa etäopetuksella, erikseen järjestettävällä näyttelykäynnillä, retkellä tai ylimääräisellä korvauskerralla.

Oppilaiden tulee olla varautuneita sähkökatkoihin lämpimästi pukeutuen ja ilmoittamaan huoltajille kotiin lähdön aikataulumuutoksista. Opettaja auttaa myös viestittämisessä yllättävän sähkökatkon sattuessa.

NIMIKOI OPPILAAN VAATTEET JA KENGÄT SELVÄSTI

Kuvataidekoulu ei vastaa kadonneista tai vaihtuneista vaatteista. Nimikoi vaatteet ja varsinkin KUOMA-saappaat selvästi (lisäksi mukaan puhelinnumero) niin että lapsi erottaa ne omakseen. Kengät voi riisua eteiseen ja laittaa ne vaikkapa kangaskassiin tms. ettei kengät tahattomasti vaihda omistajaa. Hatut ja lapaset laitetaan naulakossa takin hihaan.

VAPAAOPPILASHAKU

Vapaa/puolivapaaoppilaspaikkoja voi hakea sekä syksyllä että keväällä. Syksyn haku on 1.8.-18.9. Kevään haku on 1.1.-22.1. Paikkaa voi hakea tällä lomakkeella. Palauta hakemus liitteineen joko sähköpostitse (toimisto(at)kuvataide.fi) tai postitse: Helsingin kuvataidekoulu, Ströms, Untuvaisentie 10, 00820. Hakemuksen voi myös tuoda postiluukkuumme samassa osoitteessa.

Vapaaoppilaspaikan saantiin vaikuttaa tunneilla käynti edellisenä lukuvuotena. Uudet oppilaat voivat saada paikan yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan. Huom! Helsingin kuvataidekoulu ei käsittele vaillinaisia/liitteettömiä hakemuksia.

Tukea on myös mahdollista hakea SOS-Lapsikylältä, joka tukee haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä lasten harrastuskustannuksissa. Harrastustukea suunnataan erityisesti niille lapsille ja nuorille (7–17-v.), joille harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Harrastustuki vähentää heikoimmassa asemassa olevien perheiden lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä.

Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumismaksuihin. Ensisijaisesti tukea myönnetään koulukuraattorin tai perhesosiaalityöntekijän kautta tulleisiin hakemuksiin ja mahdollisuuksien mukaan myös perheen itsenäisesti tekemiin hakemuksiin. Lisätietoja harrastuksesta osoitteessa: www.unelmista.fi ja unelmista(at)sos-lapsikyla.fi

STRÖMSIN TAIDEKARTANON AUTOILIJOILLE

Strömsin piha on huonosti valaistu. Olemme ilmaisseet Helsingin kaupungille huolemme lasten turvallisuudesta pihatiellä ja Staralle on mennyt viesti asiasta. Jos asiaan ei saada tänä talvena vielä korjausta, pihatien käyttäjien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Oppilaita voi tulla hakemaan myös Untuvaisentien kääntöpaikalta tai musiikkiopiston pihalta. Viime talven auraus oli pihatiellä myös heikkoa – useita autoja juuttui pihalle lumisohjoon. Kannattaa siis sopia hakupaikaksi paremmin aurattu ja valaistu paikka kuin Strömsin kartanon etupiha.

JATKOILMOITTAUTUMINEN

Jatkoilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 avautuu 13.3. ja sulkeutuu 10.4.

KEVÄÄLLÄ 2023 TAPAHTUU:

-Kuvataidekoulussa järjestetään taidekursseja kaikenikäisille!

Lasten ja aikuisten kesäkursseista ilmoitamme kevään kuluessa kotisivuillamme.

Katso ajankohtainen tarjonta ja ilmoittaudu: EEPOS.

-Olemme uudistamassa kuvataide.fi -sivujamme vuoden 2023 aikana.

-Keväällä 2023 toteutamme oppitunneilla Konkareiden ja Kurkottajien kesken oppilaskyselyn. Tavoitteena on saada tietoa koulun vanhimpien oppilaiden kokemuksista ja toiveista koskien opetuksen sisältöä ja laatua.

-Koulumme osallistuu Nuori Taide 2023 -tapahtumaan 13.5.2023.

-Kevätnäyttelyistä tiedotamme myöhemmin lisää!

HELSINGIN KUVATAIDEKOULUA YLLÄPITÄÄ KANNATUSYHDISTYS

Tule Helsingin kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen jäseneksi!

TAITEELLISTA UUTTA VUOTTA JA KEVÄTLUKUKAUTTA 2023!

OPPILASASIAT: toimisto (at) kuvataide.fi

ILMOITTAUTUMINEN: kuvataide.eepos.fi

PALAUTE: hallinto (at) kuvataide.fi