ETÄOPETUS JA TAITEEN ENSIAPUKASSI

KUVISTUNTI ETÄOPETUKSESSA JA TAITEEN ENSIAPUKASSI

 

 

Kuvataidekoulussa tavataan nyt etätuneilla ja taiteillaan ensiapukassin materiaaleilla – tule mukaan! 

Etäopetus kuvataidekoulussa tapahtuu poikkeustilan aikana opettajan sähköpostiviestein tai jonkun muun opettajan käyttämän viestisovelluksen avulla, Kuvamuistitilin (Driven) ja Eepoksen etäopetus -linkin kautta (Googlen Meetsissä) sekä koulun kotisivujen etäopetustehtäväpaketin avulla.

 

Etätunti

Etätunnit pidetään pääsääntöisesti lukujärjestyksen mukaan ellei opettaja toisin ilmoita. Ennen etätuntia oppilaan ja/tai vanhemman sähköpostiin tulee linkki liittyä etäopetukseen. 

Etätunnit ovat keskustelutuokioita kuvisryhmän kesken ja tilaisuus kysyä neuvoja ja vinkkejä oman työn jatkamiseen sekä katsoa muiden töitä ja jutella niistä. Opettaja voi myös näyttää kuvia, jakaa linkkejä tms. ja antaa tehtäviä kuten tavallisellakin kuvistunnilla.

 

Jos linkkiä ei tule tai se tulee väärään sähköpostiin: Huoltaja voi kirjautua Eepokseen ja vaihtaa/tarkistaa sähköpostiosoitteeen henkilötieto-osiossa. Eepokseen voi lisätä esimerkiksi oppilaan puuttuvan sähköpostiosoitteen. Opettaja ei voi muuttaa oppilaan henkilötietoja Eepoksessa. Opettajalle voi myös lähettää viestin, jos linkkiä ei näy. Opettaja voi lähettää tunnin koodin tekstiviestinä tms. Koodi/tunnus on joka tunti uusi eli edellisen viikon tunnarilla ei enää pääse mukaan seuraavan viikon tunnille.

 

 

Ohjevideo oppilaalle ja huoltajalle

https://youtu.be/f1ba4JtYx7A

 

Tuntien aloittaminen (oppilas)

  1. Suosittelemme Google Chrome -selainta jos käytät tietokonetta. Vaihtoehtoisesti tablettia tai puhelinta käyttäessäsi asenna Google Hangouts Meet -sovellus.
  2. Opettajasi on lähettänyt sinulle ja/tai ensisijaiselle huoltajallesi sähköpostitse linkin etätunnille. Klikkaa sähköpostin linkkiä, jolloin pääset etätunnin aloitusnäkymään.

Etätunnin aloitusnäkymässä voit määrittää näytätkö kameran kuvaa vai et ja päätät myös onko mikrofonisi päällä vai ei.

Aloitusnäkymän vasemmassa alalaidassa on kolme pistettä, jotka reagoivat ääneen sitä havaitessaan. Tämä sisääntulevan (sinun) äänen indikaattori näyttää, jos sinun mikrofonisi toimii.

Tunnille liitytään pyytämällä lupaa liittyä painamalla Pyydä saada liittyä -nappia.. Opettaja myöntää luvan, minkä jälkeen pääset tunnille. 

Etätunnilla näet opettajasi ja hän näkee sinut. Jos opettajasi ei näe tai kuule sinua, varmistathan, että mikrofonisi ja kamerasi on päällä!

Kuvistunnilla voit näyttää töitäsi kameralle niin että muut ryhmäläiset ja opettaja näkee mitä olet tehnyt. Opettaja jakaa puheenvuoroja.

MUISTATHAN: ETÄTUNTEJA TAI DRIVE-KANSIOIDEN MATERIAALIA, MUIDEN OPPILAIDEN TÖITÄ TMS. EI SAA KUVATA TAI TALLENTAA. OPETTAJAN LÄHETTÄMIÄ VIDEOITA, KOMMENTTEJA TAI KUVIA EI SAA EDELLEEN LÄHETTÄÄ RYHMÄN ULKOPUOLELLE.

 

Nähdään etätunnilla!!

 

 

Taiteen ensiapukassi

 

Helsingin kuvataidekoulun oppilaille toimitetaan kotiovelle Taiteen ensiapukassi. Kuljetuksia tehdään kunnes kaikki oppilaat ovat saaneet omansa. Taidehetkiä kotiin!