Lähde lomalla taideretkelle!

Testasimme oppilaiden kanssa kaksi pääkaupunkiseudun taidemuseota,joissa parhaillaan on jännittäviä näyttelyitä – Espoon EMMAN ja Helsingin HAMIN.

 

emma2b

 

Espoon EMMAssa on esillä nykytaidetta Kosketus -näyttelyssä sekä keramiikkataiteilija Rut Brykin 100-v. näyttely. EMMA  on Näyttelykeskus WEEGEEssä (Ahertajantie 5, Tapiola). Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy ilmainen!

Näyttelyt EMMASSA olivat 5-7 -vuotiaille oppilaille löytöretki. Maalauksissa oli hurjasti käytetty maalia, jättimäiset puiset kädet viittoivat, lattialta löytyi valtava kukkaro täynnä kristalleja ja keramiikasta oli tehty kaupunkeja ja hurja leijona.  Suositellaan kaikille kuvataidekoululaisille -ja keramiikasta innostuneille!

(Kosketus on kokoelmanäyttely. Rut Bryk/Taikalaatikko 4.9.2016 asti)

 

HAM – TENNISPALATSI

emma2c

 

HAM, Helsingin taidemuseo, sijaitsee Tennispalatsissa toisessa kerroksessa ja museoon on helppo poiketa vaikka ennen leffaan menoa! Kävimme katsomassa näyttelyn ”Rakkaudella Heino”, joka on koostettu Heinon taidesäätiön kokoelmista. Näyttelyssä on esillä hieno katselmus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia. Lähdimme näyttelyyn työpaja-ikäisten oppilaiden kanssa ja totesimme että kaikkien PiMa -oppilaiden pitäisi nähdä tämä näyttely!

Näyttely on avoinna 28.8.2016 saakka ja  alle 18-vuotiailla on ilmainen sisäänpääsy.

   (Ströms/P1/PiMa/op. Mirka Kastinen)

 

 

 

 

 

 

Näyttelyretki Ateneumiin syksyllä 2016

atski4

 

 19.9.2015

Näyttelyretkelle Ateneumiin lähdettiin yli 140 oppilaan ja aikuisen innolla katsomaan Tarujen kansat -näyttelyä. Ateneum-sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja kuuntelimme oppaan johdannon näyttelyyn. Näyttely koostui Norjan ja Suomen taiteesta 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Kiinnostus luontoon, kansanrunouteen ja -satuihin sekä kansankuvaukseen yhdisti näyttelyn taiteilijoita. Hugo Simbergin, Theodor Kittelsenin, Akseli Gallen-Kallelan ja Edvard Munchin työt erityisesti nousivat lasten suosikeiksi. Myös Gerhard Munthen ornamentiikka ja symmetria kansansatujen kuvauksissa herätti ihailua. Leikkihuonessa seikkailu ja mahdollisuus kuunnella satuja sekä piirtää itse oli myös tärkeää. Osa lapsista ja vanhemmista osallistui myös Ateneumin työpajaan, jossa tehtiin päähineitä satuhahmoille.

Näyttelyn lomassa oli myös mahdollisuus keskustella oman lapsen kuvataideharrastuksesta oman opettajan kanssa.

 

 

atski2

 

atski5

 

atski3

Kiitos kaikille retkeen osallistujille!

 

 

 

 

 

 

ESPOON EMMA 2014

Syksyn 2014 taideretki 4-6 -vuotiaiden lasten kanssa  tehtiin Espoon Emmaan. Pikku Huopalahden ja Strömsin valmistavat (op. Mirka) ryhmät tutustuivat Kosketus- ja Vesiputoussateenkaari -nykytaide/kokoelmanäyttelyihin. emma1

Lapset ovat kirahvi-aiheisen teoksen äärellä. Se on Risto Suomen maalaus nimeltä High tide, 2007-2008. Oppaan selän takana olevan liikkuvia elementtejä sisältävä teos on Pe Lang: Moving Objects nº 628-691, 2011. Toisella seinällä oleva sini-valkoinen maalaus on Silja Rantasen maalaus Siinä lukee lammesta, 2001.

 

 

emma2

 Kuva on Taiteilija Pekka Jylhän installaatiosta Luola saaren rannalla yksityiskohta. Teos on vuodelta 2013.

 

 

emma3

 Ilme-pajatilassa taiteilija Juladin toiminnallinen kaleidoskooppi-installaatio. Installaatiossa kävijä pääsee kokemaan kuinka musiikki muuttuu kuviksi. Kuvat houkuttelevat katsojaa sukeltamaan muotojen värikylläiseen maailmaan. Tilassa soi ruotsalaisen Carbon Based Lifeforms:in musiikki.

Emma – Espoon modernin taiteen museo – Näyttelykeskus WeeGee Ahertajantie 5 Tapiola.

 

Joululoman retkikohteiksi suosittelemme myös muita syksyn näyttelykäyntiemme kohteita:

Keramiikka tilassa -näyttely / Designmuseo Korkeavuorenkatu 23 00130 Helsinki

Sibelius ja taiteen maailma / Ateneum Kaivokatu 2 00100 Helsinki

 

Jouluostosten ja alennusmyyntiruuhkien välissä voi poiketa satujen maailmaan:

Tarinoiden puisto – lastenkirjatapahtuma ja kuvitusnäyttely  1.2. 2015 asti

Virka Galleria Kaupungintalo Sofiankatu 1/Pohjoisesplanadi 11-13.