PILVIBONGARIT/ Luo itsellesi Kuvamuisti!

KUVAMUISTI

Helsingin Kuvataidekoululla on käynnissä uusi hanke Pilvibongarit, joka innostaa jokaista kuvataidekoululaista luomaan vanhempien avulla  oman kuvakansion pilveen. Tavoitteena on, että oppilas pystyy seuraamaan ja itsearvioimaan kuvallisen ilmaisun oppimistaan ja kerää kuvallisia muistoja lukuvuosi kerrallaan talteen. Lukuvuoden aikana syntyneet työt eivät katoa taivaan tuuliin vaan talteen pilveen!

Oppilas jakaa kansion myös opettajan kanssa. Kansio on myös apuna opettajalla lukuvuosiarvioita kirjoittaessaan ja oman työn arvioinnissa sekä dokumentoinnissa. Kuvamuisti-kansio on myös vanhempien ilo – kuvataidekoulussa tehdyt työt tallentuvat muistoiksi lapsen kasvuvuosista.

 

 KUVAMUISTI -kansion teko on uusi mahdollisuus tunneilla tapahtuvaan työskentelyyn ja on vapaaehtoista. Osallistuminen on siis täysin sinun aktiivisuudestasi kiinni! 

Ohessa ohjeet google sähköpostitilin luomiseen, joka mahdollistaa 15GB tallennustilan verkossa. Google Drive toiminnon avulla oppilas voi jakaa digitaalisen portfolionsa opettajalle. Huom! Ikäraja postin luomisessa on 13 -vuotta. Vanhemmat luovat oman tilin nuoremmille oppilaille ja ovat virallisia ja vastuullisia tilinavaajia – vaikka osoiteessa on lapsen etunimi. G-mail -tilejä voi olla useampia samalla henkilöllä. 

 

 GOOGLE DRIVE  ja GOOGLE SÄHKÖPOSTI -TILIN AVAAMINEN

Ajatuksena on, että luotte oppilaalle oman google tilin, joka on käytössä vain tässä Helsingin kuvataidekoulun tarkoituksessa. Tilille tallentamaan vain kuvataidekoulussa tehtyjä töitä.

 Sähköpostitili toivotaan olevan muotoa:

omaetunimi+sukunimenalkukirjain/kirjaimet PISTE taidetta @ gmail.com

eli esim. Peikko Veikon tapauksessa peikkov.taidetta@gmail.com

 

UUDEN GOOGLE TILIN LUOMINEN

1. Kirjoita Google hakukenttään: Luo google tili

(Kirjaudu ensin pois kaikista olemassa olevista tileistä)

2. Syötä tiedot ja salasanat ym. Ja kirjoita ne muistiin.

 Uuden sähköpostin muoto: omaetunimi+sukunimenalkukirjain PISTE taidetta @ gmail.com

3. Luo uusi tili.

4. Nyt olet valmis käyttämään Google Drivea.

 

GOOGLE DRIVEN KÄYTTÖ

Oppilaat kuvaavat esimerkiksi koulun ipadeillä kuvistunnilla omia töitään ja lataavat ne sitten omalle Drivelleen. Kuvia toivotaan tallennettavan kansioihin, jotka on jaoteltu esim. vuosiluvun tai lukukauden mukaan. Driven käyttöä ja kirjautumista omalle tilille ja tililtä pois harjoitellaan kuvistunneilla.

 

 

erika_vilma_anni_2013kollaasi