Päättötyöt 2015

 

HELSINGIN KUVATAIDEKOULUN PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY

 

Herttoniemen sairaalan Galleriassa 

 

2.-29.4.2015

 

mukana:

Piritta Arffman | Sonja Dallyn | Alva Grünthal | Laura Jegoroff  Iiris Jurvanen | Niilo Järveläinen | Iida Kontkanen | Minttu Korhonen Hilla Laakkonen | Sofia Lampinen | Marianna Lavikka | Ella Leppänen  Max Roth | Secilia Sinervo | Helka Walldén | Joona Wallman | Marianna Lavikka

 


 

Piritta Arffman: Naiseuden rajat, sekatekniikka

“Diptyykki, joka pohtii naiskuvaa, alastomuutta tabuna ja tekeekö meikki naisesta epäpätevän äidin.”


 

Sonja Dallyn: T,  keramiikkaa

“Työni aiheena ovat meditatiiviset teehetket, jotka pysäyttävät, hiljentävät ja tyhjentävät. Teos koostuu keraamisesta teeastiastosta, jonka harmonisen yhtenäisyyden keskeyttävät arjen rosoja kuvaavat sirpaleet.”


 

 

Alva Grünthal: Tossut jalassa, akvarelleja

“Mitä tapahtuu, kun baletti viedään pois sen perinteisestä ympäristöstä? Päättötyössäni lähdin tutki maan kuvallisesti baletin ja tanssin yhdistämistä jokapäiväiseen arkeen ja arjen ympäristöön.”


 

 

Laura Jegoroff: kauneuden jäljillä?, sekatekniikka

“Työni käsittelee muotivirtausten ja kauneusihanteiden vaikutusta ihmiseen.”


 

 

Iiris Jurvanen: Caligo, maalauksia, piirustuksia

“Pyrin kuvaamaan töissäni käsityksiäni todellisuudesta. Mitä tapahtuu esim. deja-vuksi tai uneksi kutsutussa hetkessä, jossa tilanne koetaan useammassa eri todellisuudessa samaan aikaan?”


 

 

Niilo Järveläinen: Metsä, puuveistoksia

“Kolme puuveistosta Suomen metsän eläimistä. Ympäristönä puulle kaiverrettu metsämaisema Suomen luonnosta.”


 

 

Iida Kontkanen:  I am flesh, I am bone, akryylimaalauksia

“Työni koostuu kahdesta osasta: suuremmasta ihmisen kokoisesta symboli-työstä sekä pienemmästä ruusuikkunamaalauksesta. Käsittelen diptyykissäni katolilaisen kristinuskon symboliikkaa ja tutkin samalla itselleni tuntematonta uskontoa ulkopuolisen silmin.”


 

Minttu Korhonen: Keep Me Alive, digitaalinen vedos, piirustus

“BBC:n tuottaman Sherlock-sarjan innoittama kolmiosainen teossarja. Työni käsittelee Holmesin ja Watsonin ystävyyttä ja suhdetta toisiinsa.”


 

 

Hilla Laakkonen: Muovikuusi, sekatekniikka

“Muovi ja meri kohtaavat teosparissani Muovikuusi. Miten nämä kaksi minulle tärkeää asiaa voisivat elää luonnossa rinnakkain?”


 

Sofia Lampinen: Luonto, värit, valo ja tunteet, öljyvärimaalauksia

“Teokseni on noin 16 vuoden harrastuksen ja uurastuksen tulos. Maalaamani kuvat ovat elokuvien, muistojen ja mielen maisemien kokonaisuuksia.”


 

 

Marianna Lavikka: Echoes of the mind, animaatio

“Työni on animaatio,joka kertoo unenomaisesta maailmasta. Animaationi on tarina, joka yhdistää niin harmaata arkipäiväisyyttä kuin villiä mielikuvitusta ja saa ihmiset pohtimaan.”


 

Ella Leppänen: Kuvia arjesta,  akvarelleja

“Päättötyönäni maalaan pieniä, miniatyyrikokoisia akvarelleja, jotka esittävät erilaisia asioita ja yksityiskohtia omasta arjestani.”


 

 

Max Roth: Vaivojen silta, keramiikkaa

“Työni koostuu viidestä suuresta palasta, jotka kokoan sillaksi. Kuvaan työssäni jonkin suuren vaivan tai haasteen ylittämistä.”


 

 

Secilia Sinervo: Tunteita, tussimaalauksia

“Musteella maalattuja tarinallisia muotokuvia, joista välittyy jokin tunne.”


 

Helka Walldén: Attitude, sekatekniikka

“Neliosaisessa työssäni käsittelen sitä, miten ihmiset elävät ja sitä, miten heidän kannattaisi elää. Oikeanlaisella asenteella nimittäin pääsee elämässä paljon pidemmälle kuin alkujaan kuvittelisi.”


 

Joona Wallman: Maailmanlopun ravintola, keramiikkaa

“Työssäni olen tehnyt oman näkemykseni Douglas Adamsin maailmanlopun ravintolasta. Työhöni kuuluu kaksi osaa, ravintolasali ja baari.”