”MATKALLA TUNTEMATTOMAAN” – Helsingin kuvataidekoulun päättötyönäyttely 2017

Helsingin kuvataidekoulun kevään 2017 päättötyöt ovat esillä huhtikuussa Lapinlahden Lähteen käytävägalleriassa 4.-27.4. sekä Kampin palvelukeskuksessa 7.-26.4.

 

Päättötöissään useita vuosia kuvataidekoulua käyneet oppilaat saavat mahdolli- suuden itsenäisesti tutkia ja kuvata taiteen keinoin itselleen merkityksellisiä asioita. Yhteensä päättötöitä valmistui kaksitoista tänä lukuvuonna.

 

Päättötöissä on käsitelty omaa yksilöllisyyttä, luovuutta, minäkuvaa, ystävyyttä sekä kokemuksia kaksosena elämisestä. Myös musiikin ja vuodenaikojen herättämät visuaaliset mielikuvat ovat saaneet muotonsa kiinnostavissa teossarjoissa. Kolme päättötyöntekijää käsittelee taiteen kautta kokemuksiaan vieraista kulttuureista ja tunnelmiaan matkustamisesta. Mukana näyttelyssä on myös kolmiulotteisia teoksia; pukusuunnitelma itse toteutettuna sekä naisen kehonkuvaa käsittelevä suuri keraaminen torso.

 

Näyttelyn nimi “Matkalla Tuntemattomaan” syntyi päättötyöntekijöiden yhteisen keskustelun innoittamana. Miettiessään teoksia yhdistäviä teemoja nuoret taiteilijat nostivat esiin matkalla olon, konkreettisesti ja symbolisella tasolla. Myös tuntematon määränpää ja vieraisiin ilmiöihin tutustuminen herätti monenlaisia kysymyksiä ja tunteita.

 

HELSINGIN KUVATAIDEKOULU

Helsingin kuvataidekoulussa opiskelee kuvataidetta yli 600 oppilasta kuvataiteilijoiden ja kuvataideopettajien ohjauksessa. 4-20-vuotiaat oppilaat työskentelevät pienryhmissä kerran tai kaksi viikossa. Kannustava ja haastava taiteellinen työskentely kuvataidekoulussa antaa valmiuksia luovaan ajatteluun sekä visuaalisen alan jatko- opintoihin. Päättötyö on osa Helsingin kuvataidekoulun antamaa taiteen perusopetuksen laajaa oppimäärää. Lukuvuoden aikana toteutettava päättötyö on itsenäinen taiteellinen työ tai teossarja ja sen voi suorittaa 16-20-vuotiaana. Työhön kuuluu myös työpäiväkirjan ja portfolion kokoaminen.

 

 

Päättötyöt   2017  

 

Lapinlahden Lähteen käytävägalleriassa 4.-27.4.2017:

Avoinna arkisin klo 11-18

viikonloppuisin klo 12-18

Lapinlahdenpolku 1, 00101 Helsinki

 

Alanen Anni: Meno-paluu, sekatekniikka

“Vaihto-oppilasvuoden muistojen ja valokuvien innoittamia aukeamia, joista muodostuu kuvasanakirja.”

 

Fearnley Emilia: voices and visions, sekatekniikka

“Työni käsittelee luovuutta, ja sitä millaista on olla luova ihminen.”

 

Halonen Viola: ornate, pukusuunnittelu

“Päättötyöni käsittelee rokokoo-aikakautta sekä muotimaailmaa. Työni koostuu itse suunnitelluista ja ommelluista mekosta ja takista.

 

Leppänen Hanna: ulottumattomissa, sekatekniikka

“Päättötyössäni käsittelen kuvien kautta kysymyksiä ihmisen yksilöllisyydestä, yksinäisyydestä ja vapaudesta. Mitä ihminen pitää tärkeänä ja minkälaisia asioita hän tavoittelee?”

 

Monni Venla: ystävyys, sekatekniikka

“Käsittelen teoksissani sitä, mitä ystävyys merkitsee minulle, sekä sosiaalisen median vaikutusta ystävyyteen nykypäivänä.”

 

Romanova Lena: To travel (verb), akvarelleja

“Postikorttimaisia maalauksia kaupungeista, joissa olen käynyt ja jotka ovat jollain tavalla vaikuttaneet minuun.”

 

 

Kampin palvelukeskuksessa 7.-26.4.2017:

Avoinna

ma-to klo 8-20.30

pe klo 8-16

(ruokasali 10.30-14)

Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki

 

Haikonen Saara: VALOA VUODEN YMPÄRI, kuivapastelli

“Kuvaan pastellimaalauksissani vuodenaikoja ja suhdettani niihin. Olen luonut jokaiseen työhön omanlaisen tunnelmansa valon, värin ja henkilöhahmojen kautta.”

 

Muurinen Satu: välimaastossa, akvarelleja

“Päättötyöni on sarja vesiväreillä maalattuja hahmoja, joissa yhdistyy ihmisten ja eläinten piirteitä.”

 

Nors Outi: Kaupungin ihmiset, ihmisten kaupungit, sekatekniikka

“Työni koostuu kolmesta tussilla ja akvarelleilla tehdystä maalauksesta, jotka esittävät kaupunkeja ihmishahmoina kuvattuina omiin mielikuviini, muistoihini ja kokemuksiini perustuen.”

 

Sihvola Kreetta: ääni ja kuva, öljyvärimaalauksia

“Katsaus pääni sisään siitä, kuinka synestesia vaikuttaa minuun ja taiteeseeni.”

 

Sihvola Rebekka: kaksin kaunihimpi, öljyvärimaalauksia

“Päättötyöni on sarja maalauksia, joissa käsittelen ajatuksiani kaksosuudesta, sekä siihen liittyvistä omista ja muiden tunteista.”.

 

Tuovinen Julia: minäkuvasta, keramiikkaa

“Työni kertoo minäkuvasta, mitä haluamme olla ja mitä emme. Työssäni on kahdet kasvot yhdessä päässä ja yksi torso, jossa ”ruma ja kaunis kasvo” riitelevät.