Päättötyöt 2017

MATKALLA TUNTEMATTOMAAN

 

Helsingin kuvataidekoulun kevään 2017 päättötyöt ovat esillä huhtikuussa Lapinlahden Lähteen käytävägalleriassa 4.-27.4. sekä Kampin palvelukeskuksessa 7.-26.4. Päättötöissään useita vuosia kuvataidekoulua käyneet oppilaat saavat mahdollisuuden itsenäisesti tutkia ja kuvata taiteen keinoin itselleen merkityksellisiä asioita. Yhteensä päättötöitä valmistui kaksitoista tänä lukuvuonna.

 

Päättötöissä on käsitelty omaa yksilöllisyyttä, luovuutta, minäkuvaa, ystävyyttä sekä kokemuksia kaksosena elämisestä. Myös musiikin ja vuodenaikojen herättämät visuaaliset mielikuvat ovat saaneet muotonsa kiinnostavissa teossarjoissa. Kolme päättötyöntekijää käsittelee taiteen kautta kokemuksiaan vieraista kulttuureista ja tunnelmiaan matkustamisesta. Mukana näyttelyssä on myös kolmiulotteisia teoksia; pukusuunnitelma itse toteutettuna sekä naisen kehonkuvaa käsittelevä suuri keraaminen torso. Näyttelyn nimi “Matkalla Tuntemattomaan” syntyi päättötyöntekijöiden yhteisen keskustelun innoittamana. Miettiessään teoksia yhdistäviä teemoja nuoret taiteilijat nostivat esiin matkalla olon, konkreettisesti ja symbolisella tasolla. Myös tuntematon määränpää ja vieraisiin ilmiöihin tutustuminen herätti monenlaisia kysymyksiä ja tunteita.

 

Valmistuvat Helsingin kuvataidekoulun oppilaat 2017:

Hanna Leppänen, Venla Monni, Viola Halonen, Fearnley Emilia, Lena Romanova, Anni Alanen, Satu Muurinen, Kreetta Sihvola, Satu Muurinen, Julia Tuovinen, Saara Haikonen, Outi Nors, Rebekka Sihvola.

 

 

 

 

Hanna Leppänen: Ulottumattomissa, sekatekniikka

“Päättötyössäni käsittelen kuvien kautta kysymyksiä ihmisen yksilöllisyydestä, yksinäisyydestä ja vapaudesta. Mitä ihminen pitää tärkeänä ja minkälaisia asioita hän tavoittelee?”

 

 

Venla Monni: Ystävyys, sekatekniikka

“Käsittelen teoksissani sitä, mitä ystävyys merkitsee minulle, sekä sosiaalisen median vaikutusta ystävyyteen nykypäivänä.”

 

 

Viola Halonen: Ornate, pukusuunnittelu

“Käsittelen teoksissani sitä, mitä ystävyys merkitsee minulle, sekä sosiaalisen median vaikutusta ystävyyteen nykypäivänä.”

 

 

Fearnley Emilia: Voices and visions, sekatekniikka

“Työni käsittelee luovuutta, ja sitä millaista on olla luova ihminen.”

 

 

Lena Romanova: To travel (verb), akvarelleja

“Postikorttimaisia maalauksia kaupungeista, joissa olen käynyt ja jotka ovat jollain tavalla vaikuttaneet minuun.”

 

 

Anni Alanen: Meno-paluu, sekatekniikka

“Vaihto-oppilasvuoden muistojen ja valokuvien innoittamia aukeamia, joista muodostuu kuvasanakirja.”

 

 

Satu Muurinen: Välimaastossa, akvarelleja

“Päättötyöni on sarja vesiväreillä maalattuja hahmoja, joissa yhdistyy ihmisten ja eläinten piirteitä.”

 

 

Kreetta Sihvola: Ääni ja kuva, öljyvärimaalauksia

“Katsaus pääni sisään siitä, kuinka synestesia vaikuttaa minuun ja taiteeseeni.”

 

 

Julia Tuovinen : Minäkuvasta, keramiikka

“Työni kertoo minäkuvasta, mitä haluamme olla ja mitä emme. Työssäni on kahdet kasvot yhdessä päässä ja yksi torso, jossa ”ruma ja kaunis kasvo” riitelevät.

 

 

Saara Haikonen : Valoa vuoden ympäri, kuivapastelli

“Kuvaan pastellimaalauksissani vuodenaikoja ja suhdettani niihin. Olen luonut jokaiseen työhön omanlaisen tunnelmansa valon, värin ja henkilöhahmojen kautta.”

 

 

 

Outi Nors : Kaupungin ihmiset, ihmisten kaupungit, sekatekniikka

“Työni koostuu kolmesta tussilla ja akvarelleilla tehdystä maalauksesta, jotka esittävät kaupunkeja ihmishahmoina kuvattuina omiin mielikuviini, muistoihini ja kokemuksiini perustuen.”

 

 

Rebekka Sihvola : Kaksin aina kaunihimpi, öljyvärimaalauksia

“Päättötyöni on sarja maalauksia, joissa käsittelen ajatuksiani kaksosuudesta, sekä siihen liittyvistä omista ja muiden tunteista.”.

 

 

 

 

Axel_LL

Axel Liljebladin paikkasidonnainen musiikkiteos Lapinlahden Lähteellä. Sävelteos kitaralla ja loopperilla.