Kuvataidekoulun päättötyön tekijät ovat työn touhussa

Helsingin kuvataidekoulussa toteutetaan vuosittain kiinnostavia ja korkeatasoisia päättötöitä, joissa päättötyön tekijä suunnittelee ja toteuttaa omiin kiinnostuken kohteisiinsa ja vahvuuksiinsa pohjautuvan taiteellisen konaisuuden yhden lukuvuoden kuluessa. Päättötyön voi tehdä syventävien opintojen loppuvaiheessa.

 

Päättötyö on itsenäinen taiteellinen työ, joka koostuu kolmesta osasta: työsarjasta tai teoksesta, portfoliosta sekä päättötyöseminaareista. Työtä ohjaa oppilaan oma opettaja normaalien tuntien puitteissa. Tämän lisäksi seminaarin vastaavat opettajat voivat kommentoida ja auttaa oppilasta työn kuluessa. 

 

Päättötyö tai sen suunnittelu aloitetaan heti alkusyksystä ja työ toteutetaan lukuvuoden kuluessa. Koko prosessi huipentuu yhteiseen päättötyönäyttelyyn keväällä. Tänä vuonna näyttely avautuu huhtikuun lopulla Strömsin taidekartanossa. Lisätietoa näyttelystä tulee nettisivuille lähempänä tapahtumaa.

 

Vilja Vidgren käsittelee päättötyössään pohjoisia myyttejä akvarellin keinoin. Tässä kurkistus työn alla oleviin teoksiin.

vilja 1 vilja3