Korona-ohjeet

Kuvataidekouluun ei saa tulla sairaana. Jos lapsi sairastuu kuvataidetuntien aikana, opettaja ottaa yhteyttä kotiin.

Karanteeni

Jos oppilas on karanteenissa peruskoulusta korona-altistuksen vuoksi tai esimerkiksi ulkomaanmatkan jälkeen, kuvataidekouluunkaan ei voi tulla vaikka olisi oireeton. Karanteeni tarkoittaa, että kaikkia kontakteja vältetään suositellun ajan.

Tehostettu siivous ja tuntien alkamis- ja loppumisajat

Kuvataidetunnit pyritään aloittamaan lukujärjestyksen mukaan. On parempi tulla koululle tasan tuntien alkamisajankohtana tai hiukan myöhästyä: korona-aikaan luokkaan pääsee vasta kun opettaja tulee hakemaan pihalta tai kuten on ryhmäkohtaisesti sovittu. 

 Kuvataidekoulun tuntien lopusta on varattu 15min yhteiseen siivoukseen. Oppilaat siivoavat omia jälkiään ja opettaja desinfioi välineet ja pyyhkii pöydät ja tuolit. Korona-aikaan myös kotiinlähtö on lopputunnista porrastettu, ettei synny ruuhkaa eli oppilaita voi tulla hakemaan/odottamaan 15 min ennen tunnin loppumista.

Huoltajat eivät voi tulla hakemaan oppilasta koulun sisätiloista

Turvallisuusohjeissa on erikseen maininta, että huoltajat eivät tule sisätiloihin vaan hakevat oppilaan koulun/nuorisotalon pihalta.

Turvaetäisyydet

Koulun tilaratkaisut on toteutettu niin, että oppilaiden välistä fyysistä etäisyyttä toisistaan ja opettajasta pidetään yllä: opetusryhmät pidetään erillään, oppilailla on istumajärjestys ja hygieniasta huolehditaan.

Käsien pesu

Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan kouluun ja ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen eväiden syöntiä, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on luokissa saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Maskit

Helsingin kuvataidekoulussa käytetään kasvomaskeja. Kasvomaskit tuodaan kotoa kuvataide- ja mediataidetunneille – niitä ei ole oppilaskäyttöön jaossa koululla.

Jos koulussa todetaan koronavirustartunta, viranomaiset ilmoittavat altistuneille vaadittavista toimenpiteistä.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet