Helsingin kuvataidekoulun opiskelijoiden lopputyönäyttely Laterna Magicassa 5.5.-22.5.2021

Helsingin kuvataidekoulussa kuvataiteen laajan oppimäärän syventäviin opintoihin sisältyy vapaaehtoinen lopputyö. Se on mahdollista tehdä, jos on yli kuusitoistavuotias Kurkottaja-oppilas. Lopputyö on itsenäisesti toteutettava opinnäyte, jota ohjaa oma opettaja. Syksyllä 2020 tähän haasteeseen tarttui kaksitoista Kurkottajaa. Lopputyöt on tehty lukuvuoden 2020–21 aikana.

Lopputyönäyttelyn nimi ei niinkään viittaa tehtyihin lopputöihin, vaan olosuhteisiin, joissa oppilaat ovat niitä joutuneet tekemään. He ovat ikäryhmää, joka on joutunut jo yli vuoden opiskelemaan etänä. Heidät on ulkoistettu olemaan sisällä. Kuitenkin he ovat hienosti onnistuneet saamaan nämä lopputyöt tehdyksi.

Lopputöissä käsitellyt aiheet ovat moninaisia. Toiset ovat henkilökohtaisempia kuin toiset. Oppilaat ovat pohtineet niissä menneisyyttä, nykyisyyttä, tulevaisuutta ja arvoja. Joissakin visuaalisuus on pääosassa. Kaikista voi löytää ajankohtaisuutta. Näyttelyssä mukana olevat portfoliot avaavat syvemmin oppilaiden ajatuksia omista lopputöistään.

Tässä näyttelyssä on mahdollista kurkistaa tämän päivän nuorten maailmaan, heidän ajatuksiinsa ja mielenkiinnon kohteisiinsa. Olkaa hyvät.

-Tuija Mettinen, Lopputyökoordinaattori