Helsingin kuvataidekoulu lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen

Helsingin kuvataidekoulun kaikki ryhmät palaavat etäopetuksesta lukujärjestyksen mukaiseen lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen.

Turvallisuusohjeet edellyttävät maskin käyttöä kuvataidetunneilla.

Helsingin kuvataidekoulussa käytetään maskia. Oppilas tuo tunnille itse maskin. 12-vuotiaat ja vanhemmat käyttävät maskia ja pienten oppilaiden kohdalla vanhempien harkinnan mukaan. Maskisuosituksessa noudatamme THL:n ja Uudenmaan yleisiä linjauksia koulujen, harrastusten ja nuorisotoimen suhteen. Terveydellisistä syistä tunnilla voi olla ilman maskia – viesti opettajalle.  Jos suositukset muuttuvat tiedotamme asiasta erikseen.

Kuvataidekouluun tullaan terveenä

Jos oppilas sairastuu kesken kuvataidekoulutunnin opettaja soittaa kotiin ja oppilas yritetään mahdollisuuksien mukaan siirtää eristyksiin muista oppilaista odottamaan huoltajaa. Jos oppilaalla on allerginen nuha tms. opettajaa olisi hyvä informoida asiasta.

Karanteeni

Jos oppilas on karanteenissa peruskoulusta korona-altistuksen vuoksi tai esimerkiksi ulkomaanmatkan jälkeen, kuvataidekouluunkaan ei voi tulla vaikka olisi oireeton. Karanteeni tarkoittaa, että kaikkia kontakteja vältetään suositellun ajan.

Tehostettu siivous ja tuntien alkamis- ja loppumisajat

Kuvataidetunnit pyritään aloittamaan lukujärjestyksen mukaan. On parempi tulla koululle tasan tuntien alkamisajankohtana tai hiukan myöhästyä: korona-aikaan luokkaan pääsee vasta kun opettaja tulee hakemaan pihalta tai kuten on ryhmäkohtaisesti sovittu.  Kuvataidekoulun tuntien lopusta on varattu 15min yhteiseen siivoukseen. Oppilaat siivoavat omia jälkiään ja opettaja desinfioi välineet ja pyyhkii pöydät ja tuolit. Korona-aikaan myös kotiinlähtö on lopputunnista porrastettu, ettei synny ruuhkaa eli oppilaita voi tulla odottamaan 15 min ennen tunnin loppumista.

Huoltajat eivät voi tulla hakemaan oppilasta koulun sisätiloista

Turvallisuusohjeissa on erikseen maininta, että huoltajat eivät tule sisätiloihin vaan hakevat oppilaan koulun/nuorisotalon pihalta.

Etäopetusryhmät

Etäopetusryhmät ovat tarkoitettu niille oppilaille, jotka eivät voi korona-tilanteen takia osallistua lähiopetukseen.

Etäopetusryhmät (ETÄ 1 ke klo 16-16.30, ETÄ 2 17-17.45/Tuija Mettinen) jatkavat keskiiviikkoisin ja ryhmiin voi edelleen ilmoittautua (toimisto@kuvataide.fi).

Kesäloma

Kevätlukukausi 2021 päättyy ryhmäkohtaisesti: ma 24.5., ti 18.5., ke 19.5., to 27.5., pe 4.6. ja la 29.5.2021
Mahdollisista muutoksista opetuspäivien aikatauluihin (retket, projektit ym) ilmoittaa oma opettaja erikseen.

Laterna Magicassa lopputyönäyttely 5.5.-21.5.2021 Tervetuloa!

https://www.laterna.net/nayttelyt/ulkona-sisalla

Kesäkursseille ja kuvataidekouluun on ilmoittautuminen käynnissä parhaillaan – Innostu kuvista! Kerro kaverille!

https://kuvataide.eepos.fi/#/splash

Kiitos oppilaille ja huoltajille lukuvuoden 2020-2021 vaihtelevien opetusjärjestelyiden toteutumisesta ja aurinkoista toukokuuta taiteen ja lähiopetuksen merkeissä!

Helsingin kuvataidekoulun opettajat ja henkilökunta,

Mirka Kastinen/ vt.rehtori (etunimi.sukunimi@kuvataide.fi)