HejHylje Suomi 100

Käpylän PIMA-ryhmän oppilaat osallistuvat HejHylje Suomi 100 -projektiin. Torstaina 6.4. ja sunnuntaina 9.4. maalasimme lasikuituisen Stefan Lindforsin suunnitteleman hyljeveistoksen Itämeren suojelun puolesta. Toteuttamamme hylje antaa kaksi vaihtoehtoista kuvaa Itämeren tulevaisuudesta. Sen toinen puoli kuvaa kirkasta ja kalarikasta merta ja toinen puoli saastunutta ja kuolevaa merta.

 

Ensimmäinen juhlapäivä valmiille hylkeille on Helsinkipäivä 11.–12.6. Silloin ne rantautuvat Senaatintorille ilahduttamaan kaupunkilaisia ja onnittelemaan 100-vuotiasta Suomea. Senaatintorille hylkeet jäävät noin viikoksi ja myöhemmin hylkeet sijoitetaan myöhemmin järjestäjien toimesta mahdollisen yrityskummin tai muun tahon toivomaan paikkaan ilahduttamaan kaupunkilaisia. Hylkeistä saatu tuotto käytetään Itämeren suojeluun Elävä Itämeri säätiön (www.bsag.fi) kautta.

 

Projektiin haimme mukaan viime lukuvuoden syksyllä 2015. Osallistuminen on mahdollistanut ryhmälle omakohtaisen kokemuksen yhteisöllisestä kaupunkitaiteesta.

 

L3 makasiinissa Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6, 3. krs) pidetään avoimet ovet sunnuntaisin klo 12–17 toukokuun lopulle asti. Tuolloin voi käydä katsomassa oppilaiden jo maalaamaa hyljettä ja nähdä muita taiteilijoita työskentelemässä omien hylkeidensä parissa. Projektissa on mukana useita kiinnostavia suomalaisia kuvataiteilijoita. Pääsimme mukaan hienoon ja korkeatasoiseen projektiin ja kiitos kuuluu kaikille innostuneille oppilaille!

 

Miia Kallio

 

http://suomifinland100.fi/project/hejhylje-suomi-100/

 

Kuvia maalausprojektin vaiheista

01hejhylje_luonnos 02hejhylje_pesty 03hejhylje_maalaus 04hejhylje_maalaus 05Hejhylje_valmis 06hejhylje_valmis 07hejhylje_valmis 08hejhylje_valmis